CONTRACT PARKEERDEK P+R SASSENHEIM GETEKEND

20 Nov 2016

Station Sassenheim is na de opening in december 2011 uitgegroeid tot een groot succes, wat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen.

Burgemeester en wethouders van Teylingen stemden inmiddels in met de voorlopige gunning van de aanbesteding van het parkeerdek aan Continental CAR PARKS . Op dinsdag 15 november 2016 is de definitieve opdrachtverlening getekend. Daarom kan er nu aan het ontwerp van het parkeerdek verder worden uitgewerkt. De uitvoering start dan naar verwachting half 2017.

Station Sassenheim

Het aantal reizigers dat door NS verwacht was (2.000 reizigers per dag), is in werkelijkheid gegroeid naar ruim 3.300 in 2014. Door dit succes staat het parkeerterrein met 280 parkeerplaatsen dagelijks overvol. Daarom besloot de gemeenteraad tot het realiseren van 240 extra parkeerplaatsen.

In september 2015 stelde de raad een krediet van € 3.000.000 beschikbaar onder de voorwaarde van ontvangst van subsidiebeschikkingen. Na de ontvangst van die beschikkingen van provincie Zuid-Holland (€ 1.000.000) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (€ 1.000.000), startte de aanbestedingsprocedure in maart 2016.

Korte bouwtijd en extra fietsenstallingen

Na het doorlopen van de procedure zijn eind augustus twee inschrijvingen beoordeeld. De inschrijving van Bouwbedrijf Aan de Stegge B.V. heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Beide inschrijvingen hebben voorgesteld het parkeerterrein bij de Wasbeek te laten gebruiken als tijdelijk parkeerterrein en het huidige parkeerterrein in zijn geheel te sluiten. Hierdoor is een korte bouwtijd van 3 a 4 maanden mogelijk. Daarnaast heeft het winnende bouwbedrijf aangeboden tijdens de bouw extra fietsenstallingen te plaatsen bij het station.

Gratis parkeren

“In het coalitieakkoord 2014-2018 spraken we af dat de gemeente zorgt voor voldoende openbare parkeergelegenheid met als uitgangspunt dat parkeren gratis is. Met het realiseren van het parkeerdek zonder betaald parkeren, spelen we hierop in”, zegt wethouder Brekelmans. “Het parkeerdek zorgt dat station Sassenheim beter functioneert, dat is belangrijk voor de mobiliteit in de regio.”

Start naar verwachting zomer 2017

Als de gunning definitief is, volgt opdrachtverlening. Het ontwerp wordt hierna verder uitgewerkt. Na de procedure omgevingsvergunning kan de uitvoering naar verwachting rond de zomer van 2017 starten en eind dat jaar opgeleverd worden. Met name tijdens de bouw zullen de reizigers / automobilisten goed geïnformeerd worden over de (niet te voorkomen) overlast en mogelijke alternatieven om te parkeren.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on