CONTRACT VOOR NIEUWBOUW PARKEERGARAGE DISTRIBUTIECENTRUM ZEEMAN TE ALPHEN AAN DEN RIJN

08 Sep 2016

GREEN Properties B.V. en Continental Car Parks / Aan de Stegge Twello  hebben de bouwteam overeenkomst getekend voor de realisatie van de bovengrondse parkeergarage bij het distributiecentrum van Zeeman Textiel Supers te Alphen aan den Rijn.

Zeeman bestaat volgend jaar 40 jaar aangezien de eerste winkel werd geopend in maart 1967 door Jan Zeeman in Alphen aan den Rijn. Dit was een soort supermarkt voor kleding, en sloeg goed aan, zodat al snel de tweede vestiging werd geopend. Het distributiecentrum is nog steeds in Alphen aan den Rijn gevestigd. Gezien de enorme ( internationale ) groei van Zeeman wordt het distributiecentrum aangepast aan de huidige wensen voor wat betreft uitstraling, het nieuwe werken en duurzaamheid.

Als onderdeel van deze grootschalige werkzaamheden en toekomstplannen wordt de parkeercapaciteit uitgebreid. De nieuwe parkeergarage levert een parkeercapaciteit van in totaal 158 plaatsen en is voornamelijk bedoeld voor het personeel.

Continental Car Parks gaat de parkeergarage realiseren volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds. “Mensen gaan zich er prettig en veilig voelen. Overdag komt er veel licht binnen, ‘s avonds weerkaatst het licht op witte plafonds, waardoor een aanzienlijke besparing op de verlichtingskosten ontstaat. Ook het ontbreken van brede kolommen zorgt voor een veilig gevoel.”

In de parkeergarage geldt eenrichtingverkeer, moeten automobilisten schuin inparkeren en komt er een specifieke voetgangerszone naar de ingang van het Distributiecentrum. De gevels worden gemaakt van een onderhoudsarm stalengevelmateriaal voorzien van unieke motieven. Het hoofdtrappenhuis wordt de eye-catcher van de parkeergarage. Deze toren wordt meer dan 15 meter hoog en de eigentijdse reclame uiting van Zeeman Textiel Supers !

Omschrijving
Parkeergarage van 158 parkeerplaatsen, bouwtijd circa 14 weken

Start bouw
Week 40 jaar 2016

Initiatiefnemer
Zeeman Textiel Supers

Opdrachtgever
GREEN Properties B.V.

Directievoering
Ravestein Bouwmanagement uit Woerden

Architect
Fennis Metz Archiecten uit Hilversum

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. uit Deventer

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on