PARKEERGARAGE ROSADA FASHION OUTLET GEOPEND

09 Jun 2016
Roosendaal: Vrijdag 13 mei opende het vernieuwde Rosada Fashion Outlet in Roosendaal zijn deuren. Tien maanden na de start van de bouw is de uitbreiding met 45 nieuwe winkelpanden een feit. De Fashion Outlet is nu anderhalf keer groter en biedt ruim 100 nationale en internationale merken – waaronder Calvin Klein, Suitsupply, Nike, Levi’s, Haribo en GUESS – onder één dak. Om dit te vieren, trapte Rosada vandaag af met een feestelijk event.

De burgemeester van Roosendaal Jacques Niederer verrichtte de officiële opening van het vernieuwde Rosada. Hij deed dit onder meer door het open knippen van een net met 2000 ballonnen, die zorgden voor een spectaculair effect boven het centrum. Voor het winkelend publiek was er een speciaal openingsevent, met onder meer stijladvies en een Fashion Contest van stylist Fred van Leer. Voor de winnaars van de contest was deze vrijdag de dertiende een ‘lucky day’. Sanne Antens uit Roosendaal won de hoofdprijs voor haar meest stijlvolle outfit en ontving een shoptegoed van 1000 euro en levenslang gratis parkeren in Rosada. Twaalf andere bezoekers, die door Fred eveneens als zeer stylish werden beoordeeld, kregen elk een voucher van 100 euro.

Een groter centrum
Met bijna 8.000 extra vierkante meter is Rosada nu anderhalf keer zo groot geworden. Naast merken die al eerder zijn neergestreken in de Fashion Outlet – zoals Esprit, Levi’s en Nike – kunnen bezoekers er nu ook terecht voor onder andere GUESS, Adidas, 4funkyflavours, Vingino, Gentiluomo, Chasin en Haribo. Voor de laatste twee merken is het de eerste outletwinkel die zij in Nederland openen. Hiermee komt het totaal aantal nationale en internationale merken in Rosada uit op ruim 100. Qua food & drinks introduceert Rosada bovendien een aantal gloednieuwe horecaconcepten waaronder Trattoria Rosa, Frites Cuisine en The Kitchen. De uitbreiding omvat ook de oplevering van een parkeergarage met 900 extra plekken.

Spaanse uitstraling

Het parkeergebouw begint vorm te krijgen en inmiddels is het hoogste punt van de parkeergarage bereikt. De staalconstructie staat voor een groot deel gereed en de eerste staalplaten zijn gemonteerd. Momenteel wordt het spectaculaire hoofdtrappenhuis de zogenoemde “Spaanse Trappen” opgebouwd. Het hoofdtrappenhuis is ontworpen met een Spaanse uitstraling wat zorgt voor een spraakmakende verbinding tussen de parkeergarage en het winkelgebied.

Ontwerp parkeergarage

De parkeergarage is ontworpen door architectenbureau Attika uit Amsterdam in samenwerking met Continental Car Parks. De parkeergarage bestaat uit 3 parkeerlagen voor circa 900 auto’s en is ontworpen met de mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst. De oplevering van de nieuwe parkeergarage staat gepland voor eind mei 2016.

Meer informatie - Rosada Fashion Outlet

Bouw parkeergarage Rosada Fashion Outlet gestart

Rosada Fashion Outlet bouwt nieuwe parkeergarage met Continental Car Parks

Omschrijving
Parkeergarage voor circa 900 parkeerplaatsen

Start bouw
1 september 2015

Oplevering
Eind mei 2016

Opdrachtgever
Resolution Properties en Stable International Development B.V.

Directievoering
BBC Bouwmanagement uit Etten-Leur

Architect
Attika uit Amsterdam

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. uit Deventer

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on