Bid Manager

2021-11-18

Heb je succesvolle ervaring met ingewikkelde tendertrajecten? Lees je altijd de kleine lettertjes en ben je creatief met taal? Beschik je over een torenhoog doorzettingsvermogen en een winnaarsmentaliteit? Ben je een geboren leider en kun je anderen enthousiasmeren en stimuleren? Dan hebben wij dé job voor jou!

Scheidt & Bachmann is namelijk per direct op zoek naar een

BID MANAGER

De Bid Manager zorgt ervoor dat complexe tendertrajecten zo soepel én succesvol mogelijk verlopen. Waar anderen afhaken, raak jij juist extra gemotiveerd door de complexiteit van deze trajecten. Je krijgt energie van het puzzelen met randvoorwaarden, kwaliteit en budget; en dat alles terwijl de klok door blijft tikken. Bij het uitvoeren van je werkzaamheden heb je maar 1 doel: WINNEN!

De Bid Manager is een nieuwe functie binnen Scheidt & Bachmann, hierdoor ligt er dus veel ruimte voor jou om vorm te geven aan deze belangrijke rol. Je krijgt hierin van ons veel vrijheid, dus het is belangrijk dat je beschikt over een hoge mate van zelfstandigheid én verantwoordelijkheid.

We zoeken dan naar iemand met aantoonbaar succesvolle ervaring in een soortgelijke rol.

Onze ideale Bid Manager

Je houdt ervan om de touwtjes in handen te hebben en bent goed in het aansturen van mensen. Je staat stevig in je schoenen en weet precies welke collega’s je wanneer in het proces inschakelt en hoe je ze zo efficiënt mogelijk inzet.

Je begrijpt het belang van de klantrelatie als geen ander en bent dan ook een graag geziene gast tijdens voortrajecten. Je kunt goed luisteren, werkt uiterst nauwkeurig en hebt enorm oog voor detail. Je adviseert niet alleen de klant, maar ook het managementteam en je collega’s. Je beschikt over een hoge mate van zelfreflectie en bent niet bang om kritisch naar jezelf te kijken: je leert van ieder traject om zo het volgende nóg beter aan te pakken.

Daarnaast verwachten we dat je beschikt over de volgende karaktereigenschappen/competenties:

Doelbewust – Analytisch – Kritisch – Nauwkeurig – Prestatiegericht - Gedetailleerd – Wilskrachtig – Objectief – Overtuigend

Behalve deze ‘soft skills’ vinden we het belangrijk dat je beschikt over uitstekende communicatieve (mondelinge en schriftelijke) vaardigheden. Je beheerst de Nederlandse taal volkomen, als je daarnaast nog Engels, Duits en/of Frans spreekt heb je een streepje voor!

Voor deze functie is het een must dat je kennis van en affiniteit met de techniek hebt, belangrijker is dat je beschikt over minimaal 3 jaar bewezen succesvolle ervaring in een soortgelijke functie. Een kandidaat met een afgeronde HBO/WO opleiding heeft de voorkeur.

Herken je jezelf hier niet 100% in, maar denk je toch dat dit dé job voor jou is? Dan nodigen we je van harte uit om ons te overtuigen waarom juist jij onze nieuwe collega moet worden!

Waarom Scheidt & Bachmann?

  • Een baan bij een internationaal succesvolle, groeiende onderneming met het karakter van een familiebedrijf;
  • Aandacht voor jou als mens en ruimte voor jouw ideeën;
  • Een zelfstandige baan in de techniek, vol vrijheid en verantwoordelijkheid;
  • Uitgebreid opleidingstraject, onder andere op ons hoofdkantoor in Duitsland;
  • Mogelijkheden tot aanvullende trainingen;
  • Een informele werksfeer met enthousiaste collega’s ;
  • Auto, laptop en telefoon van de zaak;
  • Een passend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden

Ben jij de Bid Manager die wij zoeken? Laat het ons weten! Stuur je CV en motivatiebrief naar hr.parking@scheidt-bachmann.nl en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Onze selectieprocedure bestaat uit een eerste en tweede gesprek en een bijbehorend assessment.

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact op met  Laura de Vries (HR), via 079-361 00 04. Of kijk op onze website: https://www.scheidt-bachmann.nl/nl/ of https://www.scheidt-bachmann.be/nl 

Share this on