Monit Data ontvangt ISO 27001 certificering

02 Jun 2022

Monit Data ontvangt ISO27001 certificering


Monit Data heeft de ISO 27001 certificering behaald. De internationale erkende ISO 27001 standaard beschrijft hoe te voldoen aan eisen voor informatiebeveiliging. Monit Data kon bouwen op vele reeds geïmplementeerde maatregelen waarmee de certificering snel behaald is. Met de certificering kan je vertrouwen dat je gevoelige bedrijfs- en persoonlijke informatie bij Monit Data in veilige handen is.

We leven in een wereld en tijd waar informatie essentieel is. We vertrouwen erop dat informatie die we gebruiken altijd beschikbaar, juist en veilig is. En ook dat als wij informatie ter beschikking stellen aan anderen om deze te gebruiken dat hier zorgvuldig en veilig mee omgegaan wordt.
Maar vele gevaren liggen op de loer. We denken bijvoorbeeld aan de spreekwoordelijke hacker die in de IT systemen inbreekt. Maar vaak zijn er ook veel meer schijnbaar onschuldige situaties. Hoe gaan we om met een los slingerende USB stick met informatie? Of het printje wat op de printer kan blijven liggen? Of die bezoeker die zomaar het pand binnenloopt?

Bij Monit Data is informatie integraal onderdeel van ons DNA. Voor onze klanten en partners creëren we heldere inzichten in vele vormen van mobiliteit; voor auto, EV en fiets. Dashboards voor beleidsmatige, operationele en financiële vraagstukken. Dat vraagt dat wij ruwe data omzetten in waardevolle informatie.
Het is voor Monit Data uitermate belangrijk dat je kan vertrouwen dat wij zorgvuldig met je bedrijfs- en persoonlijk informatie omgaan. Het is ook een vereiste bij vele van onze klanten en partners. Daarom heeft Monit Data gekozen voor de ISO 27001 certificering.

Over ISO 27001

Organisaties die informatie willen beveiligen richten zich daarbij vaak specifiek op IT en data beveiliging. Maar informatiebeveiliging is veel breder dan dat. Denk bijvoorbeeld aan papierwerk en andere vormen waarmee kennis binnen een organisatie is vastgelegd. Of aan fysieke beveiliging binnen de diverse locates. En hoe zijn de de verantwoordelijkheden voor informatiebeveiliging vastgelegd in de diverse rollen van de medewerkers?

De ISO 27001 standaard geeft aan hoe een organisatie integraal en procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan. De standaard beschrijft eisen voor het implementeren, beheren en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). Het doel is om de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van informatie binnen een organisatie zeker te stellen.

Certificering van Monit Data

Een ISO 27001 certificering wordt afgegeven door een externe partij. Monit Data heeft hierbij gekozen voor Conformiso, een organisatie met ruim 30 jaar ervaring in managementsystemen en certificeringen in informatiebeveiliging. Gezamenlijk hebben we een plan opgesteld om tot de certificering te komen.

Hierbij bleek dat Monit Data de informatiebeveiliging al goed op orde had. Veel maatregelen welke voorvloeien uit de ISO 27001 standaard waren al geïmplementeerd binnen onze organisatie.
Natuurlijk waren er ook verbeterpunten. Het was voor Monit Data met name van belang om op meer gestructureerde wijze de gehanteerde procedures te documenteren. Bijvoorbeeld om aan te kunnen tonen dat hiermee verschillende risico’s tot het minimum worden beperkt. En dat er op een consistente, adequate manier door medewerkers wordt geacteerd wanneer een incident zich voordoet.

Door de reeds goed aanwezige informatiebeveiliging en prettige samenwerking met Conformiso is de ISO 27001 certificering van Monit Data vrij snel bereikt.

Wat betekent de certificering voor jou

De kern van de ISO 27001 certificering van Monit Data is dat jij als klant, partner, leverancier of medewerker weet dat je vertrouwelijke bedrijfs- en persoonlijke informatie zeker is gesteld. De certificering geeft aan dat wij integraal in onze organisatie maatregelen, processen en procedures hanteren voor informatiebeveiliging.

En jouw klanten en partners zullen ook eisen stellen aan de informatiebeveiliging van organisaties waarmee je samenwerkt. Met onze ISO 27001 certificering kan je in één keer aantonen dat Monit Data aan deze eisen voldoet.

Hierbij is dit geen momentopname. De ISO 27001 certificering wordt voor 3 jaar afgegeven waarna wij deze opnieuw moeten behalen. Ondertussen zal er elk jaar een audit door een onafhankelijke partij plaatsvinden.

De ISO 27001 certificering is onderdeel van Monit Data’s compliance beleid. Onze prioriteit is de veiligheid en continuïteit van je bedrijfsvoering. Wil je meer weten over Monit Data’s compliance beleid bezoek dan onze compliance pagina.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on