De Gemeente Tilburg introduceert digitaal fietsparkeren met VTAG

13 Feb 2023



De Gemeente Tilburg introduceert digitaal fietsparkeren met VTAG

Meer gebruikersgemak en beter beheer met de integrale oplossing voor digitaal fietsparkeren van Monit Data.

Fietsers kunnen vanaf nu makkelijk digitaal in- en uitchecken bij beheerde fietsenstallingen van de Gemeente Tilburg. Papieren bonnetjes zijn verleden tijd en worden vervangen door een ‘Bikey’ pasje met QR code. Met een snelle scan kan je nu zo contactloos een stalling in- en uitrijden. Zonder te hoeven wachten op het handmatig uitgeven en controleren van bonnetjes.

Gebruikers van fietsenstallingen in de Gemeente Tilburg krijgen een gratis ‘Bikey’. Deze kan je permanent bij je houden. Met je eigen ‘Bikey’ krijg je makkelijk toegang tot meerdere stallingen. In Tilburg zijn dit 7 permanente stallingen, en ook tijdelijke stallingen bij evenementen. Natuurlijk is de digitale toegang tot stallingen niet alleen voor ‘traditionele’ fietsen, maar ook voor e-bikes, bromfietsen, bakfietsen en meer. Door verschillende soorten ‘Bikey’ pasjes uit te geven, kan Tilburg het gebruik van de stallingen per type vervoersmiddel eenvoudig monitoren en beheren.

VTAG – alles voor digitaal fietsparkeren.

Digitaal in- en uitchecken met de ‘Bikey’ is één van de vele functionaliteiten van VTAG. Deze integrale oplossing voor digitaal fietsparkeren van Monit Data biedt meer. Door de digitale registratie van het gebruik van de fietsstallingen is er een beter real-time inzicht in bezettingen en trends in de stallingen. Bijvoorbeeld wat de piek in- en uitrij momenten zijn, en wat de bezetting is op elk willekeurig moment.

VTAG biedt ook de mogelijkheid van een online portal waarmee de fietser direct zelf abonnementen kan regelen. Zoals het kopen van een abonnement, inclusief volledige afhandeling van de betaling. Of zich op de wachtlijst inschrijven voor een populaire stalling.

Tenslotte is VTAG ook een oplossing voor de contactloze kassa in de stalling. Dit voor de verhuur van materieel, zoals fietsen of voertuigen voor mindervaliden. Maar ook voor de verkoop van diverse retail producten die een fietser nodig kan hebben.

Voor de exploitant en/of beheerder komt dit alles samen in een gebruikersvriendelijk dashboard. Met één blik is er een helder overzicht hoe alle aspecten van fietsparkeren ervoor staan – het gebruik van de stallingen, abonnementen, en verhuur en verkoop op de locaties.

De voordelen van digitaal fietsparkeren.

Overal in ons dagelijks leven ervaren we de voordelen van digitale diensten. VTAG van Monit Data brengt deze voordelen nu ook naar het stallen van je fiets. Als fietsers ervaren we zo een groter gebruikersgemak. En exploitanten krijgen meer inzicht in het gebruik van de stallingen, en daarmee de mogelijkheid beleid en beheer verder te optimaliseren.

Fietsparkeren kunnen we met digitaliseren transformeren tot een dienstverlening die voldoet aan de wensen van deze tijd. Door de fiets te verplaatsen van de straat naar moderne, gebruikersvriendelijke beheerde stallingen creëren we een prettigere publieke ruimte. En geven we de fiets een plek als een integraal onderdeel van nieuwe mobiliteitsoplossingen en een duurzame leefomgeving.

Voor meer informatie over de introductie van VTAG kan je dit bericht van de Gemeente Tilburg lezen.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on