Renovatie parkeergarage Lochtenburg

02 Sep 2022

De ondergrondse parkeergarage Lochtenburg in Schijndel kampte met problemen als scheurvorming en lekkage. Triflex heeft al enkele jaren goed contact met de gemeente Meierijstad en werd gevraagd om advies. Er werd een uitgebreid advies opgesteld, die vervolgens is uitgevoerd.

 

De uitdaging

 

De ondergrondse parkeergarage bestaat uit twee verdiepingen: verdieping -1 en verdieping -2. Op -2 is er het risico op de belasting van grondwater. Op verdieping -1 was er sprake van flinke scheurvorming en belast een rooster de vloer doordat deze UV en regenwater doorlaat. Er zijn naast de verdiepingsvloeren ook twee hellingbanen aangepakt. Één hellingbaan ligt buiten dus wordt belast door weerinvloeden. Beide hellingbanen moeten een hoge mechanische belasting aan kunnen. Kortom: verschillende ondergronden met verschillende uitdagingen!

 

De oplossing

De verschillende ondergronden met verschillende problemen vragen natuurlijk allemaal om een passende oplossing. Er zijn dan ook maar liefst vijf verschillende Triflex systemen gebruikt voor de renovatie van de parkeergarage, namelijk:

·       Triflex UCS 4-laags

·       Triflex CPS-I+

·       Triflex DeckFloor

·       Triflex ProPark

·       Triflex DCS-C

Meer informatie over de toepassing van de systemen en hun voordelen lees je in de casestudy!
 

Het proces

Ervaren applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) heeft dit project met beide handen aangepakt. De applicateur heeft alle producten en systemen vakkundig en binnen het gewenste tijdsbestek aangebracht. Alle criteria zijn behaald en het project is binnen de termijn gerealiseerd. Er traden geen complicaties op tijdens dit project.

Het resultaat

Parkeergarage Lochtenburg is weer helemaal duurzaam beschermd en veilig voor bezoekers. De vloeren hebben een moderne en esthetische uitstraling en zijn ook nog eens antislip. Hiermee voldoen deze aan de NEN 2443 normering wat betreft parkeren. De scheuren zijn bedekt onder het nieuwe systeem en vormen nu geen problemen meer. Het gewenste resultaat is behaald!

Categorieën
Share this on