Is uw hellingbaan al winterproof?

18 Jan 2022


De dagen zijn weer kouder en het is duidelijk winter. De tijd van het jaar dat er grote kans is op gladheid. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat uw hellingbaan ook in deze periode veilig gebruikt kan blijven worden. In deze blog geeft Arjan Kazen, Werkvoorbereider bij BetonRestore, een aantal tips om te checken of uw hellingbaan klaar is voor gebruik in de winter!

Voldoet de vloerafwerking?
Wist u dat de hellingbaan vaak het meest intensief gebruikte onderdeel van een parkeergarage is? Het is het zwaarst belaste element en verbindt de verdiepingen onderling waarbij de tractie op de hellende vlakken maximaal is. Daarom vraagt dit onderdeel van uw parkeergarage om een duurzame en extreem slijtvaste vloerafwerking. De antislipwaarde van een hellingbaan dient een SRT-waarde te behalen van minimaal 65. Door de hellingbaan te voorzien van de juiste vloerafwerking voorkomt u een gladde hellingbaan. Tevens zal de hellingbaan in deze periode extra onderhevig zijn aan pekel en dooizouten. De bestaande betonnen ondergrond dient hiertegen beschermd te zijn zodat deze dooizouten geen schade toebrengen aan de constructie. Een ander bijkomend voordeel is dat de levensduur van de hellingbaan verlengd wordt.

Hellingbaanverwarming
Hellingbanen die buiten gesitueerd zijn kunnen worden voorzien van hellingbaanverwarming. Door het plaatsen van hellingbaanverwarming hoeft u zich niet druk te maken over gladheid die veroorzaakt worden door winterse buien. Er zijn diverse mogelijkheden met betrekking tot het toepassen van hellingbaanverwarming die ook te integreren zijn in een nieuw aan te brengen slijtlaag of afdichtingssysteem. De hellingbaan kan hierdoor ook met sneeuw, ijs en vorst veilig gebruikt worden!

De afgelopen periode hebben we al meerdere hellingbanen winterproof gemaakt. Benieuwd of uw hellingbaan klaar is voor gebruik in de winter? Wij kijken graag met u mee! Naast hellingbanen kunt u bij BetonRestore ook terecht voor renovatie- en onderhoudswerkzaamheden in uw parkeergarage, bijvoorbeeld voor renovatie en onderhoud van uw parkeerdaken, parkeerdekken en parkeerkelders

Arjan Kazen – Werkvoorbereider

Categorieën
Advertenties
Share this on