Nieuwe wayfinding Van heek garage te Enschede door E4 Parkeren.

09 Aug 2018

E4 Parkeren is gevraagd door het parkeerbedrijf van de gemeente Enschede om een advies uit te brengen voor de problematiek met parkerende bezoekers in de Van Heek garage.

De wayfinding welke tot nu toe dienst deed, dateert van de nieuwbouw uit 2003. De wayfinding is voorzien van veel tekst met verwijzingen naar uitgangen die alleen de plaatselijke bewoners herkennen. Door het internationale karakter van de garage en mede door het gebruik van het nieuwe ziekenhuis, als parkeervooriening voor de patiënten, heeft de parkerende bezoeker veel moeite om zich te oriënteren. Daarnaast is er door de nieuwe energie zuinige LED verlichting een ander lichtbeeld in de garage ontstaan waardoor de bestaande verwijzing erg lastig te lezen valt en de 13 stuks betaalautomaten niet meer opvallen tussen de auto 's. E4 Parkeren heeft de garage bestudeerd en vervolgens een plan geschreven om de parkerende bezoekers beter hun weg te laten vinden in de garage. De opdrachtgever heeft het advies omgezet naar een opdracht voor E4 Parkeren.

De oude wayfinding is verwijdert, vervolgens is op de muren de nieuwe aangebracht en boven de betaal automaten nieuwe verwijzingen aangebracht welke van een afstand duidelijk leesbaar zijn door de mooie gelijkmatige uitlichting middels LED verlichting. daarnaast zijn er route verlichtingsborden aangebracht en waar nodig aangepast.

Mooie samenwerking met de klant resulteerd tot een goed resultaat en veel minder vragen van de bezoekende parkeerders waardoor de parkinghost zich bezig kan houden met zijn eigen taak.

 

Categorieën
Advertenties
Share this on