Mr.Y Parking Guest helpt Gemeente Arnhem en ondernemers met inzicht in de klantbeleving

08 Jan 2018

Arnhem - De discussie tussen gemeentes en (binnenstad)ondernemers over het parkeren is niet nieuw. Telkens speelt deze weer op. Vaak met de parkeertarieven als speerpunt van de gesprekken. Zelden over de kwaliteit van het parkeerproduct of de dienstverlening die daarvoor wordt geleverd. Maar al helemaal niet over de klantbeleving.

 

Zo ook in Arnhem. Echter dit maal niet vanuit de wij-zij insteek! Gemeente en Binnenstad Platform Arnhem (BPA) werken samen aan het parkeren in Arnhem. Immers beiden hebben belang bij een evenwichtig parkeeraanbod. Vanuit de BPA werd contact gezocht met Mr.Y Parking Guest, als gespecialiseerd onderzoeksbureau op gebied van klantbeleving van parkeervoorzieningen. 

 

In totaal zijn van 6 parkeergarages en 2 parkeerterreinen in het centrum van Arnhem het aanbod van product en dienst in kaart gebracht. Alles ‘door de ogen van de klant’. Daarnaast zijn bij alle parkeergarages consumenten enquêtes afgenomen de klant die daar daadwerkelijk parkeert. Wat vinden zij van het aanbod? Hoe wordt de vindbaarheid ervaren? Wat vindt men van de prijs-kwaliteit verhouding?

 

De rapportage van de bevindingen van de klantbeleving is door het BPA aan de gemeente Arnhem aangeboden. De eerste verbeteringen (het laaghangend fruit) zijn al in uitvoering. De verbeterpunten van meer structurele aard worden momenteel uitgewerkt. Samen met de exploitanten van de parkeergarages, het BPA en de gemeente.

 

Door het onderzoek van Mr.Y Parking Guest wordt de discussie gevoerd op de inhoud. Op punten waarmee de klantbeleving positief kan worden beïnvloed. Op punten die ook door de ondernemers worden gedragen.

 

Het onderzoek is niet onopgemerkt gebleven. Shopping Centre News (het toonaangevende vakblad voor de winkelcentrumsector) heeft in de laatste editie er een breed artikel aan gewijd, waarin alle partijen aan het woord komen. Wenst u het artikel te ontvangen als PDF? Laat het ons weten op info@mr-y-parkingguest.nl

 

Wilt u ook weten hoe uw klanten uw parkeeraccommodaties beleven? Neem contact met ons op via info@mr-y-parkingguest.nl. Wij zijn u graag van dienst. www.mr-y-parkingguest.nl

 

Related projects
Advertenties
Share this on