The 4th Industrial Revolution zal ook de parkeerbranche aangaan

06 Oct 2017

Technologische ontwikkelingen, snelheid, bedreigingen, de mens als schakel, verbindingen, kansen, netwerken, cloud….. Niet de vraag OF de parkeerbranche hierop moet inhaken, maar HOE?

Tijdens het ontvangst in de Lounge van het hoofdkantoor van Centric, was de nieuwsgierigheid bij de vele aanwezigen al te merken…. Wat krijgen wij te horen? Welk effect zal dat op ons hebben?

In een wervelende presentatie door Prof. Dr. Ben van Lier (Directeur Strategie & Innovatie Centric) werd een inkijk gegeven in de grote technologische wereld om ons heen, de snelheid van deze ontwikkelingen, de kansen en effecten. Het was duidelijk…. HOE moeten we hierop inhaken is de vraag!

Aansluitend nam Johan Tol (Branchegroep Exploitanten) ons mee in de revolutie van de parkeerbranche en de wijze waarom exploitanten zich voorbereiden en hoe zij opschakelen om aan te sluiten bij deze 4e revolutie. Kansen zijn er zeker, maar ook praktische uitdagingen zoals het menselijk handelen en de infrastructuren opgave.

Tenslotte naar de dag vandaag. Henk Domenie (Managing Director Scheidt & Bachmann Parkeersystemen) vertelde over de omslag van denken in de wereld van de parkeersystemen, van hardware naar klantbediening. Er kan al een hoop, maar uitdagingen zijn er ook. Welke keuzes maak je nu? Hoe snel ontwikkel je nieuwe tools waarbij de balans ook behouden wordt en waarbij ook nog een grote mate van flexibiliteit behouden blijft?

Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd nog vurig nagepraat over de verkregen inzichten. Technologie gaat ons verder en verder beïnvloeden. Als maatschappij, als mensen maar ook in de parkeerbranche! HOE gaat u aan te slag?

Dat Parkeer Kennis Event werd georganiseerd door Parkeer Netwerk Nederland in samenwerking met Centric.

Klik hier voor een korte visuele terugblik.

Advertenties
Share this on