Gemeente Breda introduceert het P-loket

12 Apr 2017

Op 13 april introduceert de gemeente Breda het P-loket. Dit is een digitaal vergunningenloket waarin bewoners en bedrijven op kenteken parkeervergunningen- en abonnementen online aanvragen, wijzigen en betalen. Snelheid, gemak en efficiëntie zijn de grootste voordelen voor de ruim 8000 vergunningen- en abonnementhouders.

Voordelen P-loket

De gebruiker ziet na het inloggen met DigiD (burger) of eHerkenning (bedrijf) precies die parkeerproducten klaarstaan waar hij recht op heeft. Na betaling met iDEAL is het parkeerproduct in de meeste gevallen per direct geldig. De communicatie in het P-loket verloopt voortaan via email, wat niet alleen meer snelheid met zich meebrengt maar ook het papierverbruik en kosten reduceert. Het P-loket past daarom in de ambitie van de gemeente om de dienstverlening te verbeteren en de bedrijfsvoering te optimaliseren en te verduurzamen.

ParkApp

De ParkApp van leverancier Desyde was in Breda al in gebruik voor de bezoekersregeling, maar deze is met de introductie van het P-loket uitgebreid met een functionaliteit om ook bij andere parkeerproducten kentekens toe te voegen of te wijzigen. Zo kan eenvoudig het parkeerrecht van de ene auto overgezet worden naar een andere auto, bijvoorbeeld wanneer de auto voor onderhoud naar de garage moet.

Introductie

Om de overgang soepel te laten verlopen, ontvangen de huidige klanten een brief met tekst en uitleg en een e-mail met een instructiefilmpje. In het P-loket vindt alle communicatie plaats via e-mail dus moet het bestand zuiver zijn. Daarom is de eerste stap in het P-loket het opnieuw registreren van het e-mailadres met een verificatie. Als extra stimulans om deze stap snel uit te voeren is aan het registreren van het e-mailadres een loterij gekoppeld met een elektrische fiets als hoofdprijs. Een feestelijke uitreiking van de prijzen biedt het Parkeerbedrijf de gelegenheid om met de gebruikers in gesprek te gaan over hun eerste ervaringen.

Categorieën
Advertenties
Share this on