Parkeergarage De Hallen: de beste vloer op de juiste plek

16 Jan 2017

Door mee te denken met de opdrachtgever heeft Bolidt de parkeergarage van het complex De Hallen in Amsterdam voorzien van de perfecte vloerafwerking. Voor elk onderdeel van de parkeergarage werd een specifieke oplossing gekozen. Opgeteld leverde dit voor De Hallen de beste vloer op wat betreft duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Midden in Amsterdam-West staat het complex De Hallen, een voormalige tramremise waar ooit de eerste elektrische trams van Amsterdam werden onderhouden. Dit rijksmonument werd de afgelopen jaren verbouwd en kreeg een nieuw leven. In De Hallen zijn nu onder meer een bibliotheek, theater, bioscoop, horeca, kunstuitleen, ambachtencentrum en appartementen gevestigd.

Onderdeel van De Hallen is een tweelaagse parkeerkelder – capaciteit 165 auto’s – die zowel voor de bewoners als voor de bezoekers van De Hallen toegankelijk is. Voor de vloerafwerking van deze parkeerkelder schakelde Van Wijnen Haarlemmermeer in samenspraak met Gemeente Amsterdam de expertise in van Bolidt dat jarenlange ervaring heeft in het (door)ontwikkelen van vloerafwerkingen speciaal voor parkeergarages. In het eigen laboratorium bedenkt en test Bolidt de vloersystemen voor verschillende ruimtes binnen een parkeergarage. De ontwikkelde vloeren worden vervolgens door Bolidt zelf geproduceerd en ook door eigen medewerkers aangebracht. Zo blijft alle expertise in één hand en zijn opdrachtgevers verzekerd van vloersystemen die uitblinken in duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Eerder verzorgde Bolidt de vloerafwerking van de parkeergarages van onder meer het ACTA-VUmc, Kruisplein Rotterdam, PGGM Zeist, Boskalis Papendrecht en het Radboudumc Nijmegen. Bolidt is inmiddels ook gevraagd om de vloerafwerking – in totaal 50.000 m2 – te leveren voor de nieuwe parkeergarage van Hoog Catharijne in Utrecht.

Geen gepiep
Bolidt onderscheidt zich in de markt door uitvoerig mee te denken met opdrachtgevers. Voor De Hallen is het type vloerafwerking geheel afgestemd op de gebruiksintensiteit van de parkeergarage. De rijbanen zijn afgewerkt met het Boligrip®50 R systeem dat uitstekend bestand is tegen (intensief) rijverkeer. De parkeervakken zijn voorzien van het Boligrip® 50 P systeem. Deze slijtvaste vloer is speciaal ontwikkeld voor remmende en parkerende auto’s. Bijzonder: het gepiep van de draaiende wielen behoort met de Boligrip® 50 P vloer tot het verleden. Op de hellingbaan is het Boligrip® W H systeem gebruikt, dat zich onderscheidt in duurzaamheid en 15 jaar geen onderhoud nodig heeft. Voor de onderste laag van de parkeerkelder is de zogenaamde ‘damp-open’ versie van het Boligrip® systeem gebruikt. Dit is op maat ontwikkeld in het laboratorium van Bolidt. Het voordeel van deze versie is dat het een ademende systeem is. De vloer laat waterdamp van het grondwater aan de onderzijde moeiteloos door en houdt tegelijkertijd schadelijke vloeistoffen aan de bovenzijde tegen. Zo ontstaan er geen problemen vanwege vocht en blijft het beton optimaal in conditie. De vloersystemen hebben een zeer lange levensduur en nauwelijks onderhoud nodig.

Categorieën
Advertenties
Share this on