Fietsenstalling Stationsweg Castricum voorzien van duurzaam Triflex systeem

23 Jul 2013

Veel mensen reizen tegenwoordig met de fiets naar het station. Om dit nog aantrekkelijker te maken is het project “Meer ruimte voor de fiets” in het leven geroepen. ProRail zorgt er samen met provincies en gemeentes voor, dat er meer fietsenstallingen worden gebouwd. ProRail heeft hiervoor het concept Design en Construct in de markt gezet. Wat, tot nu toe, een succes is gebleken.


Ook de fietsenstalling in Castricum is volgens dat concept gebouwd. Het bijbehorende eisenpakket bevat niet alleen een waterdichting, maar ook op het gebied van uitstraling zijn er diverse eisen vastgelegd. In dit geval moet het fietsendek de bezoekers het gevoel geven dat ze op het strand zijn.


Door de goede ervaringen qua techniek en esthetiek bij het project fietsenstalling te Gouda was de keuze ook hier een Triflex systeem toe te passen snel gemaakt. Als afwerking werd gekozen voor vuurgedroogd kwartszand met een kleurfinish in RAL 1002. Ook de looppaden van de binnenvloer van de 2-laagse fietsparkeervoorziening werden voorzien van een Triflex systeem. Door gebruik te maken van diverse systemen bleven de kosten binnen het budget en is de gewenste uitstraling een feit.

Meer informatie?

Categorieën
Advertenties
Share this on