Finance Stagiair (MBO4/HBO)

2021-11-18

Maak je graag deel uit van een team en houd je van cijfers? Ben je klantvriendelijk, open-minded en representatief? Werk je graag gestructureerd en procesmatig? Kun je goed met mensen overweg en weet je daadkrachtig te communiceren? Ben je op zoek naar een nieuwe tijdelijke uitdaging, maar wil je niet full time aan de slag? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Finance Stagiair  (MBO4/HBO)

Als Finance Stagiair ben je een belangrijk onderdeel van het finance team. Jij ondersteunt het team bij de dagelijkse werkzaamheden, zoals Grootboekbeheer en Rapportering. Werken binnen het Finance team betekent elkaar stimuleren, aanspreken en ondersteunen bij het behalen van doelen én het op een uniforme en geautoriseerde manier van werken binnen het team.
 

Wat ga je doen?

Jouw taken en verantwoordelijkheden zullen o.a. bestaan uit:

 • Het opstellen van verwachtingen over omzet, marge en resultaten ter bevordering van besluitvorming; 
 • Het rapporteren over facturering, werkkapitaal en exploitatie van en rendement op activiteiten;
 • Het vergelijken van gerealiseerde cijfers versus budget en forecast, registreren en analyseren van afwijkingen, escaleren indien nodig;
 • Het borgen van de integriteit van het grootboek;
   

Onze ideale stagiair

Onze favoriete stagiair beschikt over een mix van verschillende karaktereigenschappen. Eigenschappen die je in ieder geval in huis moet hebben:

Objectief – Analytisch – Nauwkeuring – Gedetailleerd – Relatiegericht – Behulpzaam – Geduldig – Betrokken – Prestatiegericht - Kritisch

Behalve deze ‘soft skills’ vinden we het ook belangrijk dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Sowieso dienen je Nederlands en Engels uitstekend te zijn, als je daarnaast nog Duits of Frans spreekt heb je een streepje voor!

Het is belangrijk dat je beschikt over een goede beheersing van MS Excel.

Belangrijk is dat je minimaal 4 dagen in de week beschikbaar bent voor de meewerkstage. Uiteraard zijn wij ten zeerste bereid om jou te ondersteunen en begeleiden bij het maken van opdrachten.
 

Waarom Scheidt & Bachmann?

 • Een werkervaringsplek bij een internationaal succesvolle, groeiende onderneming met het karakter van een familiebedrijf;
 • Aandacht voor jou als mens en ruimte voor jouw ideeën;
 • Heel veel leuke collega’s en een informele werksfeer;
 • Een moderne kantooromgeving in Zoetermeer met een gezellige “meet & eat”;
 • Stagevergoeding.

Denk jij onze nieuwste stagiair te zijn? Laat het ons weten! Stuur je CV en motivatiebrief naar hr.parking@scheidt-bachmann.nl en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Onze selectieprocedure bestaat uit een eerste en tweede gesprek en een kennismaking met het team.

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact op met  Laura de Vries (HR),
via 079-361 00 04. Of kijk op onze website: https://www.scheidt-bachmann.nl/nl/ of https://www.scheidt-bachmann.be/nl/

Share this on