PROFIEL PAGINA'S
Metacon is fabrikant en specialist op het gebied van inbraakwerende en brandwerende roldeuren, schuifdeuren en overheaddeuren. Met ruim 90 vakbekwame medewerkers worden deze deuren in Gouda geproduceerd. Metacon heeft een groot netwerk zowel binnen als buiten Europa opgebouwd.
Metaalwarenfabriek Metacon B.V.
Contactpersoon:
Marchel Kamphuis
Adres:
Zuidbaan 450
Postcode:
2841 MD
Plaats:
MOORDRECHT
Telefoonnummer:
0182-510777
Land:
E-mail:
Website:
Omschrijving:
Metacon is opgericht in 1927. Waar het bedrijf begon als blikslager, stapten zij na een aantal jaar over op het vervaardigen van rijwielen, sleeën, driewielers en kinderzitjes. In de jaren ’50 kreeg Metacon te maken met sterke concurrentie vanuit de Italiaanse markt. Metacon kon daar niet in mee gaan en besloot zich te gaan richten op de bouw. In 1980 werd Metacon toeleverancier van stalen zonweringen, industrieel zware rolluiken en constructiewerken. Inmiddels is Metacon, met de derde generatie aan het roer, uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt voor het vervaardigen van brandwerende deuren, inbraakwerende rolluiken, zonweringssystemen en constructiewerken.
  Metacon produceert inbraakwerende rolluiken met dichte of geperforeerde lamellen, transparante rolluiken, rolhekken en schaarhekken. Verder ontwikkelt en levert Metacon een scala aan brandwerende roldeuren, hefdeuren (zowel verticaal als horizontaal heffend), schuifdeuren, overheaddeuren en brandwerende doeken. Met stalen zonweringen en schaararmschermen, profileert Metacon zich op diverse markten. Metacon levert de producten via een uitgebreid dealernetwerk in zowel binnen- als buitenland.   De ambities van Metacon zijn groot. Verder Europa in, zich meer gaan richten op het exporteren van de producten, die in hoge mate voldoen aan de internationale eisen en keurmerken. Maar ook buiten Europa worden de producten van Metacon verkocht. Internationaal behaalt Metacon de grootste groei, het aantal gerealiseerde projecten buiten Nederland neemt jaarlijks toe.   Daarnaast is het bedrijf volop in ontwikkeling, de afdeling Research & Development neemt een belangrijke plaats in. Er worden steeds nieuwe producten ontwikkeld en er wordt gewerkt aan meer opties en uitbreidingen op bestaande producten. Zo heeft en ontwikkeld Metacon oplossingen voor de meest uiteenlopende situaties. Dat maakt Metacon dé deurenspecialist van Nederland.   Metacon beschikt anno 2017 over 13.000 m2 oppervlakte aan bebouwde productie, inclusief kantoorruimte, verspreid over acht locaties in Gouda en Waddinxveen. Het bedrijf beschikt over eigen fabriekshallen met een modern en geavanceerd machinepark, waar uiteenlopende producten vervaardigd worden uit onder andere staal, aluminium en roestvaststaal. Zowel complexe maatwerkoplossingen als eenvoudige serieproducten.   Met inmiddels ruim 90 werknemers is Metacon in staat specialistische kennis binnen de organisatie steeds verder uit te breiden en met een professionele aanpak aan de wensen en eisen van de klanten te voldoen.

De missie van Metacon:
Het ontzorgen van de klant: ‘Meedenken, vooruitdenken en ontwikkelen om te komen tot maatwerkoplossingen, die bruikbaar en toereikend zijn voor de toekomst.’
Nieuws:
Galerij:
Bedrijfsleden:
Hier kan ook uw advertentie staan...
voor mogelijkheden en informatie: info@pnnl.nl
Copyright © PARKEER NETWERK NEDERLAND. All rights reserved.