Bezoek eens een andere kelder 2018
  • Bezoek eens een andere kelder 2018
  • 13/12/2018
  • 18:00 ~ 23:30
  • Voormalige HONIG fabriek
    Nijmegen
Vragen? Neem contact op!
Het eindejaarsevenement van Parkeer Netwerk Nederland is inmiddels een mooie traditie. Een ideale avond om elkaar in een ontspannen en gastvrije setting te ontmoeten. Heerlijk eten, fantastische wijnen, aangenaam gezelschap en altijd een bijzondere locatie. Dit jaar nodigen wij u van harte uit in Nijmegen, in een iconisch gebouw met een rijke geschiedenis en een luguber accentje...
 
De locatie
Het Honigcomplex in Nijmegen is al ruim een eeuw een iconisch en beeldbepalend complex in Nijmegen. In 1914 startten de gebroeders K.C. en E. Honig uit Koog aan de Zaan hier hun Stijfselfabriek Hollandia. Onder architectuur van de beroemde architect Oscar Leeuw breidde het complex zich flink uit en werd het een stijlicoon van Jugendstil en Art-deco.
 
De geschiedenis van het terrein gaat zelfs nog veel verder terug. Opgravingen op de locatie hebben aangetoond dat op de plek van het Honigcomplex de Romeinse stad Ulpia Noviomagus moet hebben gelegen. Er lag een haven, tempels en een badhuis. Iets ten oosten van het gebied werd later Fort Kraayenhoff gebouwd.
 
De Stijfselfabriek Hollandia van de gebroeders Honig werd later de zetmeelfabriek Latenstein en vervolgens de producent van voedingsmiddelen Honig. Inmiddels is Honig een wereldberoemde naam in heel Nederland voor soepen en maaltijdingrediënten. Sinds 2000 is het merk Honig eigendoem van Heinz Company. In de oorlogsjaren was het complex het toneel van een bizarre moordzaak, die vooralsnog onopgelost is gebleven.
 
In 2012 stopte de productie in het Honigcomplex en kwam het gebouw leeg te staan. Het plan was om de panden van het complex te slopen maar inmiddels is Nijmegen op dat besluit teruggekomen. Vanwege de historische waarde en het beeldbepalende ontwerp blijft in ieder geval een gedeelte behouden. Inmiddels zijn tal van ambachtelijke en creatieve bedrijven op het complexterrein actief. Kijk hier voor meer informatie
 
 
Uw uitnodiging
Met heel veel plezier nodigen wij u uit op deze prachtige locatie voor het eindejaarsevenement van Parkeer Netwerk Nederland. U bent van harte welkom op donderdag 13 december 2018 vanaf 18:00 uur op het Honigcomplex in Nijmegen. 
 
Het wordt zonder twijfel een gedenkwaardige en vooral gezellige avond. We zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Een heerlijk diner, fantastische wijnen, bijzonder entertainment en prettig gezelschap. Er is veel te zien, te beleven en te genieten! Om middernacht zal het eindejaarsevenement eindigen. 
 
Dit is een exclusief evenement voor u, de leden van ons relatienetwerk en uw relaties of partner. De kosten voor deze volledig verzorgde avond bedragen € 99,75 per persoon exclusief btw. Wij verheugen ons op uw komst op 13 december!
 
Caspar ter Horst & Bart Schinkel
 
Route & Parkeren
Het adres van het Honigcomplex is Waalbandijk 8-22, 6541 AJ Nijmegen. Met de auto is het complex te bereiken via de Energieweg en het Nymaplein. Er is een grote parkeerplaats bij het complex. De ingang van de parkeerplaats ligt aan de Laan van Oost-Indië, tegenover de Albert Trouwborststraat. 
Evenementen photo
Sign list
Copyright © PARKEER NETWERK NEDERLAND. All rights reserved.