EVENEMENTEN
Bezoek eens een andere kelder ... 2017
LOCATIE: Kasteel Montfoort
Datum: 14/12/2017

Laat u ook dit jaar weer verrassen op het inmiddels traditie geworden eindejaarsevenement:

 

'Bezoek eens een andere kelder...'

 

Over Kasteel Montfoort

In 1163 werd door bisschop Godefried van Rhenen gestart met de bouw van Kasteel Montfoort op een kleine heuvel langs de Hollandse IJssel in de huidige provincie Utrecht. Het kasteel moest een rol gaan spelen bij de verdediging van Het Sticht – oftewel het Bisdom Utrecht – tegen aanvallen van het graafschap Holland. De plaats werd ‘Mont Fortis’ genoemd: ‘sterke berg’. Er werd door het Bisdom Utrecht een burggraaf op het kasteel aangesteld. Rond de burcht groeide een markt van kooplieden, die zich er ook vestigden. In 1329 kreeg Montfoort stadsrechten. Het kasteel was onderdeel van het toen volledig ommuurde stadje.

 

In de loop der eeuwen is het kasteel en de omgeving regelmatig het strijdtoneel geweest van veldslagen en plunderingen. In 1672 werd het kasteel bezet door Franse troepen van Lodewijk XIV, die kort daarop weer werden verjaagd door soldaten van Stadhouder Willem III. Voordat de Fransen het kasteel verlieten, bliezen zij het echter grotendeels op. Slechts een gedeelte van het kasteel, de ‘Voorburcht’ bestaande uit het poortgebouw en een achtkantige toren, resteerde. Dit gedeelte van het oorspronkelijke kasteel is wat men tegenwoordig ‘Kasteel Montfoort’ noemt. Ook van de oorspronkelijke stadswallen is nog een slechts een deel bij het kasteel over.

 

In de 19e eeuw werd het kasteel verkocht aan het Rijk en het heeft tot 1968 o.a. gediend als gevangenis en tuchtschool voor meisjes. In 1974 werd het eigendom van de gemeente Montfoort die het in gebruik nam. In de jaren tachtig is het kasteel twee jaar lang gerenoveerd, waarna het in 1985 werd het heropend als horecagelegenheid en zalencomplex voor feesten en evenementen. Tegenwoordig wordt het als zodanig beheerd en geëxploiteerd door ‘kasteelheer’ Geke Ekelschot.

 

Uitnodiging

Hiermee nodigen wij u uit om deel te nemen aan het eindejaarsevenement van Parkeer Netwerk Nederland 'Bezoek eens een andere kelder....'.

 

Dit jaar ontvangen wij u graag op 14 december 2017 vanaf 18:00 uur in Kasteel Montfoort.

Zoals ieder jaar zal de avond in het teken staan van veel gezelligheid, een heerlijk menu dat u op een bijzondere wijze zal worden gepresenteerd en fantastische wijn. Uiteraard zal de avond worden aangekleed met verrassend entertainment. De avond zal om circa 24:00 uur eindigen.

 

Dit is een evenement voor u, de leden van ons relatienetwerk en uw relaties of partner. De kosten voor deze volledig verzorgde avond bedragen € 99,75 per persoon exclusief B.T.W.

 

Wij zien u graag op 14 december!

 

Caspar ter Horst & Bart Schinkel

 

 

Route & Parkeren

Kasteel Montfoort ligt centraal in Nederland op nog geen 5 minuten rijden vanaf de A12 én de A2. Het kasteel is binnen 15 minuten bereikbaar vanaf Utrecht en binnen 30 minuten vanaf Amsterdam, Den Bosch en Rotterdam.

Parkeerplaatsen zijn voorzien van begeleidende parkeerwachters. Graag maken wij u er attent op om de aanwijzingen van de begeleidende parkeerwachters te volgen. Na uw inschrijving ontvangt u begin december een speciale parkeerkaart.

 

Informatie

Wilt u meer weten over Kasteel Montfoort? Klik dan hier.

 

 

 

Evenementen photo
Sign list
Copyright © PARKEER NETWERK NEDERLAND. All rights reserved. By Asia-xl